Letna kuhinja naj vam bo v ponos in veselje

Letna kuhinja naj vam bo v ponos in veselje

03.05.2023

In z lepšimi dnevi se tudi vse več ljudi odloča za obedovanje zunaj. Morda že imate doma žar in lahko določene jedi pripravite zunaj. In zagotovo se boste strinjali z nami, da hrana, pripravljena na svežem zraku, tekne bolje.

Morda pa je pri vas čez zimo končno dozorela ideja, da pripravo hrane zunaj ponesete na novo raven, si uresničite željo in končno postavite čisto pravo letno kuhinjo. Letna kuhinja namreč ni omejena zgolj na žar na oglje ali plin – v njej lahko pripravite čisto vse, kar si zaželi vaše srce.

A pri postavitvi letne kuhinje gre vseeno za projekt, ki se ga velja lotiti preudarno in s pametjo, predvsem pa pri tem veliko pomeni, če imate ob strani strokovnjaka, ki vam bo znal pomagati in svetovati ter bo pri zasnovi zares upošteval vaše želje in potrebe. Le tako bo lahko končni projekt uspešen, vaša nova letna kuhinja pa vam bo v veselje in ponos. 

Kje sploh začeti?

Odločitev je torej padla – želite imeti letno kuhinjo. Ampak, kako sploh začeti? Dobra zasnova se vedno začne z osnovami. Zato se zdaj ustavite in razmislite, kam sploh želite umestiti letno kuhinjo in koliko prostora / svojega vrta ste ji pripravljeni nameniti.

Zagotovo je velika razlika, ali smo letno kuhinjo predvideli že pri začetnem načrtovanju vrta ali pa smo se zanjo odločili naknadno. Pri zadnji možnosti nas morda čaka nekoliko več dela, pa tudi stroški bodo lahko nekoliko višji, saj je treba pred postavitvijo speljati ustrezne inštalacije. A četudi bo potrebno nekaj več dela, naj vas to ne ustavi.

Ko bodo vsi potrebni posegi in gradbena dela za vami, boste, o tem smo prepričani, nad končnim rezultatom navdušeni, letna kuhinja pa bo postala pomemben družabni del vašega doma. 

Izbor materialov prilagodimo arhitekturi svojega doma

Pri načrtovanju letne kuhinje je poleg velikosti in njene umestitve v prostor treba razmisliti tudi o njenem videzu. Pomembno je, da se vaša nova letna kuhinja lepo vklaplja v celoten ambient vašega doma in lepo dopolnjuje s hišo. Izbira materialov igra tukaj pomembno vlogo.

Pri zasnovi letne kuhinje imamo na voljo celo paleto možnosti, zato se vam ni treba omejevati, ampak pri zasnovi resnično upoštevati svoje želje. A vseeno priporočamo, da pri materialih ne stavite vse le na videz, ampak da v enačbo vedno vzamete tudi njihovo uporabnost, kar pomeni, da materiali ne rjavijo, se ne opraskajo zlahka ter so odporni proti vročini in mrazu.

Če je vaš vrt majhen, se lahko odločite za zelo preprosto letno kuhinjo z le nekaj osnovnimi elementi. Če pa ste letni kuhinji namenili dodeliti zajetnejši kos prostora, pa se lahko odločite za bolj kompleksno strukturo z več elementi. Morda lahko na sredi letne kuhinje postavite tudi otok, ki se odlično obnese za pripravo in odlaganje hrane ter omogoča, da imate vse sestavine še bolj pri roki, vi pa se po njej sukate še z večjo lahkoto.

Pomemben je razmislek o tem, kaj bo sestavljalo letno kuhinjo.

Tudi to, katero hrano boste pripravljali, je treba upoštevati, ko snujete letno kuhinjo. Ali prisegate na žar hrano, imate radi jedi izpod peke, uživate v peki domačih pic, raje pečete na ognju ali pa ste bolj za klasično pripravo na štedilniku? Pomembno je, da v skladu s svojimi potrebami v letno kuhinjo vključite vse potrebne elemente.

Edino, kar na koncu šteje, je to, da boste s končnim rezultatom zares zadovoljni in da bo vaša letna kuhinja zares funkcionalna in da ponuja vse, kar potrebujete za pripravo najljubših jedi.

Pri zasnovi letne kuhinje je dobro imeti ob sebi strokovnjaka, ki vam bo znal prisluhniti

V Kaminih Kočevar z ognjem živimo že 50 let in eden od pomembnih delov naše ponudbe so tudi letne kuhinje. Pri zasnovi letnih kuhinj imamo bogate izkušnje, zato vemo, na kaj moramo biti pozorni, da bo končni rezultat resnično upravičil vaša pričakovanja.

Že na uvodnem posvetu vam bomo zastavili kar nekaj (za nas pomembnih) vprašanj, s pomočjo katerih vam bomo lažje svetovali ter vam nato resnično zasnovali letno kuhinjo vaših sanj – torej kuhinjo, ki bo funkcionalna, lepa na pogled pa tudi trajna.

Obljubimo vam, da vas bo končni rezultat navdušil, vaša nova letna kuhinja pa ne bo osupnila le vas, ampak tudi vaše goste.
Vabimo vas, da se nam oglasite – dogovorili se bomo za uvodni posvet, nato pa hitro zavihali rokave in se lotili dela.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.