Še vedno bomo lahko vgrajevali in uporabljali kamin

Še vedno bomo lahko vgrajevali in uporabljali  kamin

07.05.2024

Državni zbor je v aprilu na 19. redni seji sprejel nov Energetski zakon, ki določa energetsko politiko države s podpornimi in omejitvenimi ukrepi za prehod na nefosilne vire energije, vključno s spodbudami za rabo obnovljivih virov in učinkovitejšo rabo energije ter črpanjem evropskih sredstev za prestrukturiranje premogovnih regij.

Pogosto se sprašujemo ali bo še dovoljeno ogrevanje na lesno biomaso?

"Sporno" določilo v 22. členu predloga novega Energetskega zakona EZ-2 tako določa, da se v novih eno in dvostanovanjskih objektih kot primarni vir ogrevanja ne sme projektirati ogrevanja na zemeljski ali utekočinjen plin in tekoča goriva.

Prepoved pa ne velja za kamine,kaminske peči in štedilnike na lesno biomaso, ki so kot dodatni - sekundarni vir energije dovoljeni v vseh stanovanjskih objektih, tudi v novogradnjah in v strnjenih naseljih.

Kamin tako ostaja srce vsakega doma in nudi toploto, toplino in domačnost kot jo ne ponuja nobena druga naprava.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.