Z obnovo odprtega kamina obudite čarobnost v svojem domu

Z obnovo odprtega kamina obudite čarobnost v svojem domu

06.07.2023

Rešitev za nefunkcionalne odprte kamine: Kaminske kasete

Starejši kamini in tisti, ki so bili zgrajeni nepravilno pogosto ne zadovoljijo uporabnikovih pričakovanj, saj imajo veliko porabo, slabe izkoristke in ne zagotavljajo varno uporabo. Zato se ti kamini redko ali nikoli ne uporabljajo.

Rešitev vam ponujamo s programom sanacijskih kaminskih kaset, ki se vgradijo v že obstoječe kurišče in zaradi svoje funkcionalnosti, varnosti in estetskega izgleda predstavljajo svojevrstno rešitev ogrevanja.

Gre za zaprto ogrevalno enoto, ki jo vgradimo v obstoječ odprt kamin. Kaminske kasete so samostojne enote, ki vsebujejo zaprto kurišče, predal za pepel, zračni sistem in dimni izpušni kanal. Oblikovane so tako, da se preprosto vgradijo v tradicionalne odprte kamine in omogočajo učinkovito ogrevanje ter večjo varnost.

Prednosti kaminskih kaset

  • Povečana učinkovitost. Kaminske kasete so oblikovane tako, da izkoriščajo večino toplote, ki se sprosti med izgorevanjem. Za razliko od odprtih kaminov, ki večino toplote izgubijo skozi dimnik, kaminske kasete uporabljajo zaprt sistem, ki usmerja večino toplote v prostor, kjer je kamin nameščen. Zahvaljujoč odličnemu izgorevanju vam sanacijske kaminske kasete zagotavljajo maksimalno toploto ob najmanjši porabi goriva. Ventilatorski sistemi, ki so vgrajeni v kaminskih kasetah, prostor hitro ogrejejo in tako še povečajo učinkovitost in s tem tudi nižje stroške ogrevanja.
  • Večja varnost. Odprti kamini predstavljajo nevarnost zaradi izpusta dimnih plinov v prostor. Kaminske kasete pa imajo integrirane sisteme za odvod dima in izgorevanje, ki preprečujejo izpust dima v prostor. Steklokeramična vrata zagotavljajo popolno varnost, hkrati pa pričarajo lep pogled na ogenj.
  • Preprosta namestitev. Kaminske kasete so zasnovane tako, da se preprosto namestijo v obstoječe odprtine kaminov. Namestitev ne zahteva veliko gradbenih posegov ali sprememb, kar je velika prednost, saj se lahko kamin obnovi brez veliko vloženega časa in denarja.
  • Estetski videz. Poleg funkcionalnosti kaminske kasete tudi estetsko polepšajo prostor. Na voljo so v različnih dimenzijah in se prilagajajo različnim notranjim slogom.

Sanacija odprtega kamina s kaminskimi kasetami

Preden se odločite za kaminsko kaseto, je pomembno preveriti stanje obstoječega odprtega kamina. Posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo svetoval pri izbiri ustreznega kaminskega vložka za vas kamin, nato pa tudi poskrbel za njeno pravilno in varno vgradnjo.

Kaminske kasete so odlična možnost za sanacijo dotrajanih odprtih kaminov. Zagotavljajo večjo učinkovitost ogrevanja, večjo varnost in estetsko izboljšanje prostora. Če imate dotrajan odprt kamin, premislite o namestitvi kaminske kasete in si zagotovite udobno in varno ogrevanje ter tako obstoječemu kaminu vdahnite novo življenje.

Za vsa vprašanja in nasvete smo vam na voljo tudi v Kaminih Kočevar, kjer z ognjem živimo že 50 let. Pomagali vam bomo izbrati najboljšo možnost za vas ter poskrbeli, da boste še naprej uživali v prijetni atmosferi, ki jo lahko ustvari le ogenj.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.