Plinski kamini: Udoben in učinkovit način ogrevanja

31.03.2023

Uživate v pogledu na ognjene plamene, vendar nimate ne časa ne energije kuriti na drva? Rešitev za vas so plinski kamini, ki se ponašajo s številnimi prednostmi: Ustvarjajo domačno vzdušje, njihova uporaba je preprosta in udobna, v prostor pa prinašajo domačnost, toplino in brezčasno eleganco.

Vklopimo in izklopimo jih z enim pritiskom na gumb ali celo z uporabo aplikacije. In prav preprostost uporabe je tista lastnost, ki je v današnjem hitrem tempu življenja zares zlata vredna. Poleg tega proizvajalci plinskih kaminov pri njihovem razvoju in zasnovi posebno pozornost posvečajo tudi varnosti – vse za to, da lahko vi brez skrbi uživate v plesu plamenov.

Oplemenitite svoje bivanje s plinskim kaminom

Pri izbiri plinskega kamina imate na voljo neskončno možnosti. Izbirate lahko med kamini s čelno zasteklitvijo, lahko pa se odločate tudi za panoramsko izvedbo, ki omogoča pogled na ogenj z vseh strani prostora, v katerem se kamin nahaja. Tudi pri izbiri okvirjev, gorilnikov, svetlobnih učinkov in finalnih oblog je odločitev popolnoma v vaših rokah.

Plamen in učinek gorenja sta pri plinskih kaminih izjemno dovršena in podobna gorenju polen. Vendar pa lahko greste še korak dlje in se nekoliko oddaljite od klasike. V tem primeru vam predlagamo, da namesto klasičnega videza gorenja izberete podlago iz belih kamenčkov ali steklenega posipa – zagotavljamo vam, da sta obe možnosti videti čudovito.

Varnost in visoka učinkovitost na prvem mestu

Plinski kamini se ponašajo tudi z dovršenim dimniškim sistemom, ki hkrati dovaja kisik, potreben za gorenje, in odvaja dimne pline, zaradi česar je njihovo delovanje čisto in okolju prijazno. Plinski kamini prav tako delujejo neodvisno od količine zraka v prostoru, zato jih lahko vgradimo v vse vrste sodobnih objektov, tudi v pasivne hiše.

Ne glede na to, kateri plinski kamin izberete, je varnost vedno na prvem mestu. Pravzaprav pri tej vrsti kaminov nikoli ne pridete v stik z ognjem, poleg tega pa je optimalen tudi izkoristek gorenja, zaradi česar ne nastaja skoraj nič toplotnih izgub. Plinski kamini, ki jih ponujamo v svojem prodajnem programu, so izdelani iz najboljših materialov, zaradi česar se ponašajo z dolgo življenjsko dobo.

Kako vzdrževati plinske kamine

Vzdrževanje plinskega kamina je enako pomembno kot vzdrževanje česar koli drugega v vašem domu. Z rednim in skrbnim vzdrževanjem boste kaminu podaljšali njegovo življenjsko dobo, hitreje opazili morebitne težave ter tako poskrbeli tudi za svojo varnost in varnost svojih bližnjih. Priporočamo vam, da se serviser pri vas oglasi enkrat letno, najbolje poleti. Tako bo vaš kamin za vsako novo kurilno sezono optimalno pripravljen, vi pa brez skrbi.

Spoznali smo, da plinski kamini ponujajo vse udobje klasičnega kamina, hkrati pa se ponašajo z izjemno preprostostjo uporabe. Vi zgolj nadzirate ogenj s pomočjo daljinca ali preko aplikacije na pametnem telefonu. V naši ponudbi ponujamo vrhunske plinske kamine proizvajalcev Bellfires, Kalfire, Metalfire in Element4.

Vabimo vas, da se oglasite v enem od naših treh razstavnih salonov – našli nas boste v Šempetru v Savinjski dolini, Ljubljani ali Kopru – in izberite svoj idealni plinski kamin. Z veseljem vam bomo strokovno svetovali in vam pomagali do lažje odločitve.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.