To zimo vas ne bo zeblo

To zimo vas ne bo zeblo

03.11.2022

A niso le visoki stroški energentov tisto, kar nas bi moralo skrbeti v teh časih. V zadnjem času se veliko govor in špekulira tudi glede zadostne dobave električne energije in zemeljskega plina ter uvajanju morebitnih omejitev porabe teh vrst energentov. Zato je na mestu, da svoj dom vsaj v določenem segmentu naredimo neodvisnega od omenjenih virov energije ter tudi tako poskrbimo, da nas to zimo zagotovo ne bo zeblo.

Kamin ali peč na drva kot učinkovit alternativni vir ogrevanja

Ko odpovejo vsi drugi viri energije, lahko vedno zakurimo na drva. Ogenj nas nikoli ne bo pustil na cedilu. Prijetno bo ogrel naš dom, ustvaril bo prav posebno domačnost, ki je z drugimi načini ogrevanja preprosto ne moremo ustvariti, hkrati pa bo tudi estetsko čudovito zaokrožil videz vašega doma. Poleg tega se številni energetski strokovnjaki in svetovalci strinjajo, da bodo lesna goriva tista, ki bodo tudi v prihodnje pri nas še vedno najcenejši vir ogrevanja.

Kako se lotiti izbire peči ali kamina?

Svojim strankam pred izbiro peči ali kamina povemo, da je izbira tega odvisna od številnih dejavnikov. Pri nas se vse začne s temeljitim pogovorom, v katerem bomo poskušali od vas dobiti dovolj informacij, na podlagi katerih vam bomo potem lahko strokovno svetovali pri izbiri najprimernejšega kamina oz. peči za vaš dom.

Kaminske peči so denimo tiste, ki so najprimernejše za že vseljena stanovanja, saj jih je mogoče relativno preprosto in hitro vgraditi. Gre za prostostoječa ogrevalna telesa, v katerih lahko kurimo drva ali pelete, njihova obloga pa je iz keramike, pločevine ali kamna. Z njimi lahko ogrevamo posamezni prostor, določeni modeli peči italijanskega proizvajalca Piazzetta pa imajo vgrajen tudi ventilatorski sistem Multifuoco, ki z razvodom toplega zraka omogoča ogrevanje tudi oddaljenih prostorov.

Še ena možnost, ki vam je na voljo, so vgradni kamini, ki se harmonično spojijo s prostorom, lahko pa izstopajo kot velik kontrast. Na voljo so v moderni, tradicionalni, minimalistični ali rustikalni izvedbi, zato smo prepričani, da boste v naši pestri ponudbi in velikem izboru velikosti, oblik, funkcij in tehnik našli pravega zase.

Odlična izbira pa so tudi gotovi kamini, ki vključujejo vse karakteristike vgradnih kaminov, poleg tega jih, v primerjavi s klasičnimi kamini, lahko tudi zelo hitro in preprosto postavimo.

Kaj pa starejši kamini?

Morda imate doma starejši in nefunkcionalen kamin, ki ni bil zgrajen pravilno in zato ni nikoli v celoti zadovoljil vaših pričakovanj. A ni treba, da tak kamin porušimo, temveč ga lahko hitro in učinkovito obnovimo. To v Kaminih Kočevar rešujemo z vgradnjo kaminskih kaset, ki jih vgradimo v že obstoječe kurišče – brez večjih posegov ali rušenja obloge kamina.

Kaminske kasete imajo veliko toplotno moč, ponašajo pa se tudi z odličnim izgorevanjem in tako največjo toploto ob najmanjši porabi goriva. Poleg tega steklokeramična vrata zagotavljajo popolno varnost, hkrati pa še ustvarjajo podobno vzdušje, kot če bi imeli odprt kamin. Ventilatorski sistemi, ki so že vgrajeni v kaminskih kasetah, pa prostor hitro ogrejejo in tako še povečajo njihovo učinkovitost.

Če si tudi vi ne znate predstavljati življenja brez kamina ali če se zgolj poigravate z mislijo, kakšna je kakovost življenja ob prasketanju ognja, obiščite salone Kaminov Kočevar v Šempetru pri Celju, Kopru ali Ljubljani.

Poleg lastnih kaminskih rešitev ponujamo tudi izdelke nekaterih največjih svetovnih proizvajalcev kaminov in specializiranih pečarskih izdelkov – Ruegg, Piazzetta, MCZ, Attika. Poseben del v naših salonih je urejen po vzoru ekskluzivnih Rüegg Studiev, kakršne smo lahko prej obiskali le v tujini, zdaj pa so z vsemi storitvami dosegljivi tudi slovenskim ljubiteljem kaminov.

Seveda smo za vsa vaša vprašanja na voljo tudi preko e-pošte info@kamini.si ali na številki 03 7001796.

Glede na trenutno povečano zasedenost in vedno daljše dobavne roke kurišč in peči, ki segajo že krepko v leto 2023, vas vabimo, da nas obiščete čim prej. Naša ekipa vam bo z veseljem strokovno svetovala in vam pomagala izbrati pravi kamin ali peč, ki vam bo dolga leta dobro služila.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.