Dekorativni kamini: Pristen občutek pravega ognja

Dekorativni kamini: Pristen občutek pravega ognja

18.07.2022

Morda se nam zdi, da se je poletje komaj dobro začelo, a glede na to, kako čas beži, bo tu hitro spet jesen in z njo nižje temperature. Dnevi bodo vedno krajši, mi pa bomo vse več časa preživeli v zaprtih prostorih, zato je prav, da se tam zares dobro počutimo ter si ustvarimo ambient, ki si ga želimo.

Zagotovo se strinjamo, da ogenj v notranjih prostorih ustvari prav posebno atmosfero. In četudi živite v stanovanju oziroma nimate možnosti vgradnje klasičnega kamina, so odlična alternativa dekorativni kamini.

Dekorativni kamini (kot že njihovo ime pove) primarno niso namenjeni ogrevanju prostora, temveč njegovi popestritvi. Navkljub pravemu ognju ne potrebujejo dimnika, za svoje delovanje zrak namreč jemljejo kar iz prostora, vendar pa sta količini porabljenega kisika in ustvarjenega ogljikovega dioksida majhni. Vendar mora biti v prostore kljub temu zagotovljen nemoten dotok zraka.

Domačnost in eleganca v vsakem domu

V zadnjih letih so dekorativni kamini čedalje bolj priljubljeni. In lahko rečemo, da je poljski proizvajalec Planika eden tistih, ki ves čas stremi k razvoju naprednih rešitev na področju dekorativnih kaminov na bioetanol, plin in elektriko.

Zasnova njihovih kaminov temelji na rešitvah, ki zagotavljajo preprosto uporabo, najvišjo stopnjo varnosti in najbolj naravne zlate plamene. Tekom let so se razvili v znamko, ki slovi po vrhunski kvaliteti in edinstvenem dizajnu. Njihove kamine na bioetanol (z ohišjem ali brez) lahko denimo vgradimo v individualno izdelane kamine, pulte ali mize.

Uspeli so razviti tudi inovativno in patentirano tehnologijo BEVTM, ki zagotavlja popolnoma avtomatiziran proces gorenja kaminov na (bio)etanol, zaradi česar ponujajo edinstveno doživetje ognja v čisto vsakem prostoru. Poleg tega ta napredna tehnologija zagotavlja tudi popolnoma varno uporabo.

Podjetje Planika posebno pozornost posveča tudi ohranjanju čistega zraka. Zato so njihovi dekorativni kamini s tehnologijo BEVTM edini okolju prijazni kamini na trgu. Njihovi kamini na etanol delujejo na obnovljivi vir – bioetanol – in zato ne izpuščajo ogljikovega dioksida, dima, saj in pepela, pa tudi ne drugih nevarnih plinov.

Tehnologija BEVTM prav tako zagotavlja, da izgorevajo samo hlapi etanola, zato je celoten proces veliko bolj učinkovit. Z dekorativnimi kamini ni potrebe po vgradnji dimnika, zato so nižji tudi stroški vgradnje.

Vizija dekorativnih kaminov Planika je poleg dvigovanja estetske vrednosti vašega doma tudi zagotavljanje varnosti in preprostosti uporabe. In kar je najboljše: Kamine Planika je mogoče zelo elegantno umestiti v čisto vsak prostor. Njihova velika prednost pa se skriva tudi v tem, da potrebujejo zares minimalno vzdrževanje – vse za to, da lahko vi le uživate in se se popolnoma predate trenutkom, ki ste jih namenili le sebi.

Pričarajte si ognjeni užitek v vsakem prostoru. Za več informacij o dekorativnih kaminih Planika smo vam z veseljem na voljo. Oglasite se nam na preko e-pošte info@kamini.si, nas pokličite na 03/7001796 ali pa nas obiščite v eni od naših treh razstavnih salonov.

Z veseljem vam bomo svetovali ter vam pomagali izbrati najprimernejši dekorativni kamin za vas.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.