Nov pristop h gradnji kaminov

Nov pristop h gradnji kaminov

27.08.2019

Ljudje danes živimo drugače kot so živeli naši predniki pred sto ali tisoč leti, toda ogenj ostaja tisti nepogrešljiv element, ki si ga želimo v svojih domovih ne glede na spremenjen način življenja. Doslej smo se v sodobnih pasivnih in nizkoenergijskih hišah soočali tudi z manj prijetnimi učinki vgradnje kamina. Občasno je lahko ogenj v kaminu povzročal pregrevanje, toplote je bilo hitro lahko preveč, prezračevalne reže kamina so kazile minimalističen slog notranje opreme … Zdaj pa je s tem konec po zaslugi švicarskega podjetja Ruegg, vodilnega proizvajalca kaminske tehnike v Evropi.

Predstavljamo vam kamine za novo ero

Ruegg odgovarja na potrebe novega časa z novo generacijo kaminskih kurišč, ki kot prvi na trgu nosijo certifikat za izvedbo klasičnih kaminov na način akumulacijskih kaminov. Prezračevalne rešetke niso potrebne, prenos toplote v prostor pa je zmanjšan za več kot 50 odstotkov, in sicer zgolj na 2-4 kW/h, medtem ko klasični kamini sevajo od 9 do 11 kW toplote na uro. Vse to pomeni prijetnejšo bivanjsko klimo v prostoru, hkrati pa neomejeno uživanje v plamenih ognja.

Energijska bilanca v nizkoenergijskih in pasivnih hišah po zaslugi nove generacije certificiranih kaminov nima večjih toplotnih presežkov. Sama vgradnja je elegantna, saj gre za kamine, ki ne rabijo prezračevalnih rešetk, za oblogo kamina pa se uporabljajo masivni materiali. Kamin ima s tem lastnosti akumulacijskega kamina, čeprav je zgrajen kot klasičen kamin.

Edinstven dizajn, vrhunska mehanika

Rueggovi kamini Violino, RII in RIII so zasnovani za življenje v sodobnih gradnjah. Odlikuje jih edinstven dizajn s popolnoma črnim kuriščem, izjemna mehanika z unikatnim sistemom vodil za odpiranje vrat in najboljša tehnika izgorevanja. Emisije prašnih delcev in CO so bistveno nižje celo od najstrožjih zahtevanih v najbolj restriktivnih evropskih državah, kar pomeni, da z novo generacijo kaminov njihovi lastniki pomembno prispevajo k varovanju okolja.

Vabljeni v podjetje KAMINI KOČEVAR v Šempeter, kjer je urejen edini Ruegg Studio v Sloveniji in kjer si lahko v živo ogledate nekatere najbolj reprezentativne modele njihovih kaminov. Oglasite se lahko tudi v eni izmed poslovalnic Kaminov Kočevar v Ljubljani ali Kopru, kjer vam bomo predstavili novost in svetovali pri izboru ustreznega kamina.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.