Izberite pravo peč za svoj dom

Izberite pravo peč za svoj dom

02.10.2023

Peči na pelete: Učinkovito in okolju prijazno ogrevanje

Peči na pelete so zaradi svoje učinkovitosti in okolju prijaznega načina delovanja postale zelo priljubljena izbira.

Delujejo na stisnjene lesne pelete, ki jih lahko preprosto napolnite. Razen začetnega polnjenja je uporaba peči povsem samodejna. Peči omogočajo redno in optimalno nadzorovano moč ogrevanja s povprečno avtonomijo delovanja od dveh do štiri dni. V teh pečeh se združujejo in med seboj dopolnjujejo najboljše lastnosti termostatskega upravljanja, dnevnega ali tedenskega programiranja, daljinskega vključevanja preko telefona in obnovljive energije.

Peči na pelete za ogrevanje cele hiše: Toplota za vse prostore

Če želite ogrevati celotno hišo s pečjo na pelete, lahko izberete sistem, ki je povezan z dovodom toplote do različnih prostorov. To je odlična možnost za večje domove ali za tiste, ki želijo enakomerno razporediti toploto po celotni hiši.

Peči z vgrajenim ventilatorskim sistemom MULTIFUOCO lahko ogrevajo tudi več oddaljenih prostorov, v skupni dolžini zračnih razvodov do 16 metrov, peči z vgrajenim vodnim izmenjevalcem pa lahko v povezavi z obstoječim centralnim sistemom ogrevajo celotno stanovanje in sanitarno vodo.

Peči na drva: Široka paleta rešitev za ogrevanje vašega doma

Peči na drva so že dolgo priljubljena izbira. In zagotovo se boste strinjali z nami, da nič ne ustvari bolj domačnega vzdušja kot pogled na igro plamenov. Peči na drva zato dajejo vašemu domu edinstven pečat in v njem ustvarijo prijetnost in naravno toploto.

Peči proizvajalca PIAZZETTA omogočajo razvod toplega zraka tudi v oddaljene prostore.

Z vgradnjo akumulacijskega modula pa peč oddaja toploto še več ur po končanem kurjenju.

Na voljo so številni modeli z različnimi nameni uporabe, ki rešujejo individualne potrebe po ogrevanju. Tako lahko ponudimo široko paleto izdelkov za ogrevanje enega ali več prostorov, dopolnitev ogrevalnega sistema ali njegovo nadomestitev.

Hibridne peči na drva in pelete

Hibridne peči združujejo užitke pravega ognja s sodobno učinkovitostjo. Omogočajo vam, da kurite tako drva kot tudi pelete, kar povečuje njihovo vsestranskost in učinkovitost ogrevanja.

A na koncu je izbira vaša: Vi ste tisti, ki se boste odločili, ali boste za ogrevanje uporabljali pelete ali drva. Z linijo hibridnih peči Piazetta boste lahko kar preko standardne aplikacije My Piazzetta na daljavo programiralo vžig peči in se tako vedno vrnili v topel dom.

Nato lahko preklopite na prijetno prasketanje drv tako, da preprosto položite poleno v kurišče, peč pa bo zaznala spremembo goriva. Preklapljanje med obema načinoma ogrevanja poteka samodejno in brez prekinitev. Sistem Infinity Control zagotavlja največjo učinkovitost med ogrevanjem na pelete in drva, hkrati pa omogoča, da peč deluje popolnoma elektronsko.

Kaminske peči (s pečico in štedilnikom): Vsestransko uporabne

Kaminska peč Agora navdušuje s svojo vsestranskostjo. V eni napravi namreč ponuja peč za ogrevanje prostora, štedilnik in pečico. Brez zadržkov jo lahko postavite v bivalni prostor, saj so kuhalne plošče skrite pod pokrovom peči. Z ročajem le dvignete litoželezni pokrov in odkrili boste vgradno litoželezno kuhalno ploščo. Z zapiranjem pokrova pa Agora v trenutku postane prava pečica z namenskim termometrom. Kombinacija litega železa in jekla naredi peč še posebej trpežno, njena skrita kuhališča pa odpirajo številne možnosti za pripravo najokusnejših jedi.

Gotovi kamini: Preprosta rešitev za domačno vzdušje

Gotovi kamini so odlična izbira za tiste, ki si želijo vzdušje pravega kamina. Preprosto jih je vgraditi, imajo lastnosti klasičnega kamina, hkrati pa zagotavljajo prijetno toploto ter romantično vzdušje. Na pogled so videti kot kaminska peč, vendar z vsemi karakteristikami klasičnega kamina – zato smo prepričani, da vas ne bo pustila ravnodušne. Njihova zasnova omogoča enostavno vgradnjo, preprosta oblika pa poudarja zapeljiv videz plamena. So odlična rešitev za vse prostore in sloge.

Za pomoč pri izbiri prave peči za vaš dom smo vam na voljo tudi v Kaminih Kočevar, kjer z ognjem živimo že pol stoletja.

Obiščite katerega od naših salonov, ki jih boste našli v Ljubljani, Kopru in Šempetru v Savinjski dolini.

Z veseljem vam bomo strokovno svetovali in vam tako pomagali, da boste zares izbrali pravo peč ali kamin ter tako svojemu domu dali tisto pravi piko na i.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.